TCM

Alternativ behandling

Traditionel kinesisk medicin (TCM) er et over 5000 år gammelt behandlingssystem. Denne form for behandling lægger vægt på en dybdegående viden om hvordan mennesket som helhed fungerer. Som behandlingsmetoder anvendes både akupunkter, urter , massage, kostvejledning, psykologi, sexologi og motionsformerne Tai chi chuan og Qi gong. Behandlingsmetoderne er baseret på styrkelse af de naturlige kropsfunktioner. Dette giver mulighed for at behandle et bredt spektrum af sygdomme.

Den verdensomspændende sundhedsorginisation WHO har udarbejdet en liste over sygdomme hvortil akupunkturbehandling anbefales. Denne liste omfatter blandt andet lidelserne migræne, gigt, mavesmerter, fordøjelsesproblemer, eksem, iskias, tennisalbue m.m.

Derudover kan bl.a. nævnes allergi, rygproblemer, menstruationsproblemer, urininkontinens og tinitus.

Akupunktur

De gamle kinesere opdagede, at man kan påvirke kroppens funktioner ved at behandle forskellige punkter på kroppen. Punkterne befinder sig over hele kroppen og kaldes akupunkturpunkter. Man behandler punkterne med nåle, tryk, varme og i visse tilfælde elstimulation eller laser. I TCM søger man at behandle årsagen og mennesket i stedet for selve lidelsen, derfor vil placeringen af de punkter der skal behandles langtfra altid have noget med sygdommens placering at gøre. Man kan således komme ud for f.eks at blive behandlet på arme og ben for en lidelse i de indre organer. Akupunktur kan som behandling sagtens stå alene, men kombineres ofte med urtemedicin og eventuelt andre aspekter af TCM.

Kinesisk urtemedicin

Den kinesiske urtemedicin er den ældste og mest veldokumenterede behandlingsmetode i TCM. Den praktiseres ved at man udfra et stort udvalg af urter kombinerer en specifik blanding til patientens individuelle ubalance. I dag findes endvidere en lang række patentformularer, som er designet til, i en mere overordnet forstand at behandle de forskellige sygdomskomplekser. Typisk vil behandlingen af en patient indeholde brugen af både akupunktur og urter, men de benyttes også hver for sig.

Tai Chi Chuan og Qi Gong

Tai Chi Chuan og Qi Gong er kinesiske helse- og åndedrætsteknikker, der har rødder i både TCM, taoistisk meditation og kinesisk kampkunst. På grund af deres helsebringende og vitaliserende effekt har de en forstærkende virkning på den øvrige behandling  og bruges derfor også terapeutisk.

Hvad kan TCM behandle

TCM fungerer ud fra et holistisk syn på mennesket og dets natur. Behandlingsmetoderne er baseret på at styrke de naturlige kropsfunktioner og giver derfor mulighed for at behandle et bredt spektrum af sygdomme og lidelser, fysiske -såvel som psykiske.
Listen af lidelser der erfaringsmæssigt kan behandles med succes, er derfor lang og omfangsrig.
Phone: +45 40 46 97 76
Fax: +45 40 46 97 76
Have Borupvej 124
4360 Kirke Eskilstrup